Razvoj vlastitih proizvoda

Multidisciplinarni tim razvija dodatke prehrani i medicinske proizvode

Osnivanjem organizacijske jedinice CHC (engl. Consumer Healthcare Products – CHC) u rujnu 2013. godine potvrđen je smjer kojim se PharmaS želi razvijati u budućnosti. Razvoj CHC portfelja osigurava se kroz interni razvoj proizvoda primarno iz skupine dodataka prehrani i medicinskih proizvoda.

Razvoj vlasitih proizvoda 2Istraživačko-razvojni projekt okuplja multidisciplinarni tim koji čine istraživači i analitičari odgovorni za osmišljavanje i provjeru kvalitete proizvoda, proizvodni tehnolozi odgovorni za proizvodni proces, djelatnici regulatornog odjela koji usmjeruju i upozoravaju na zakonske propise koje je potrebno zadovoljiti tijekom registracije proizvoda te Nabava koja osigurava opskrbu ulaznim sirovinama i ostalim materijalima. Osiguranje kvalitete brine se da svi materijali, procesi i prostori budu odgovarajuće kvalitete.

Razvoj i proizvodnja teku u suvremeno opremljenim pogonima, a u cijelom poslovnom procesu primjenjuje se dobra proizvođačka praksa (engl. Good Manufacturing Practice – GMP) te poštovanje najviših standarda kvalitete kao što su HACCP i ISO 22000:2005.


Životni ciklus proizvoda u istraživačko-razvojnom procesu je sljedeći: