PharmaS organizirao cijepljenje protiv COVID-19 za djelatnike u farmaceutskoj industriji

PharmaS je 22. svibnja u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u svojim prostorima organizirao cijepljenje Pfizerovim cjepivom protiv COVID-19 za sve zainteresirane djelatnike unutar farmaceutske industrije. Pozivu se odazvalo 200 zainteresiranih pojedinaca.

Svoju prvu dozu u našoj organizaciji primio je i PharmaSov predsjednik Uprave, Jerko Jakšić, koji je tom prigodom komentirao važnost cijepljenja kako bismo promijenili tijek pandemije i vratili se u „staro normalno“.

„Nalazimo se u jednom od povijesnih trenutaka u našim životima u kojem možemo utjecati na budućnost. Svi znamo kako nam je dosta lock-downa, straha od razdvojenosti od obitelji, straha od bolesti te vjerujem kako je svatko od nas u proteklih godinu dana doživio slične osjećaje. Kao odgovorni pojedinci, a prije svega profesionalci koji svakodnevno brinu za tuđe zdravlje, imamo jedinstvenu priliku promijeniti tijek budućnosti.“, komentirao je Jerko.

Također, dotakao se i važnosti sigurnog radnoga mjesta gdje većina ljudi provodi značajan dio vremena te dodao: „Moja želja je da se nikad više ne sretnemo s ovakvim krizama i da bez brige i strahova radimo i uživamo u životu. Kao zdravstveni djelatnik prije svega, svjestan sam da je odluka o cijepljenju sada jedina prava odluka u mom životu i jedini način da zaštitim svoju djecu i one koji iz nekih drugih razloga neće moći biti cijepljeni u budućnosti.“

Cijepljenje drugom dozom za sve koji su prvu primili u PharmaSu također će biti organizirano s vremenskim razmakom predviđenim za mRNA cjepiva.